Cazare Sulina - Pensiunea Delta Miraj

Pensiunea Delta Miraj

Cazare in Sulina

Locuri de pescuit

Informatii despre pescuit in Delta Dunarii

Delta Dunarii, este un paradis al naturii fiind cea mai mare intindere de stuf din lume. Una din marile bogatii ale Deltei Dunarii este fondul piscicol extrem de bogat, reprezentat de peste 100 specii cum ar fi: crapul, somnul, avatul, platica, stiuca, babusca, rosioara, caracuda, morun, nisetru, cega, pastruga, viza (Acipenseridae sturio, un peste rar intalnit in apele noastre). In lacurile deltei intalnim labanul, salaul, stiuca, chefalul, bibanul, carasul. La punctele de varsare ale Dunarii in marea Neagra se pot intalni hamsiile, sardelele, amurul alb, tiparul, calcanul, sanger.

Particularitatea lacurilor din Delta Dunarii de a fi invadate de vegetatie si adancimile mici ale apei (1-2 m) care duc la dezvoltarea bradisului in timpul verii, fac ca pescuitul la stationar sa fie mai dificil. De aceea in Delta Dunarii, in general in lacuri se pescuieste la lingurite stiuca si biban, chiar daca sunt populate si de alte specii de pesti: crap, somn, salau, caras, etc. Crapul si somnul prefera adeseori sa intre sub plauri ceea ce face imposibil pescuitul lor, si numai metodele traditionale (varse, taliane) au sorti de izbanda in aceste locuri.

Sulina - Modalitati de transport fluviale

Pe majoritatea canalelor din Delta Dunarii exista curenti de apa, de aceea in general apa este tulbure si pescuitul la stiuca cu naluci nu este fructuos, chiar daca exista stiuca. In Delta Dunarii lipsa vegetatiei pe fundul canalului, in special in zona gropilor, grindurile fluviale care insotesc canalele si permit instalarea sculelor, inlesnesc si incurajeaza pescuitul la stationar. De aceea pe cursul canalelor si garlelor se pescuieste, in general la somn, crap, salau, biban, platica, caras, etc. Exceptiile sunt canalele colmatate sau lipsite de curenti, unde se prinde si stiuca la lingurita.

Transport fluvial Delta Dunarii

Pesti migreaza din baltile Deltei Dunarii in Dunare si invers pentru hranire si reproducere. Cele 3 brate ale dunari; Chilia, Sulina si Sfantu Gheorghe ofera si ele atractii in special pt amatorii de pescuit. Canalele ce leaga cele 3 brate sunt mediul propice pentru pescuitul sportiv si recreativ. Exista cateva locuri foarte renumite pentru pescuitul la crap, somn cum ar fi: Mila 23, Murghiol, Jurilovca etc. An de an Delta Dunarii atrage tot mai multi pescari, zona dezvoltandu-se si din punct de vedere turistic. S-a dezvoltat turismul rural acesta asigurand locuri de cazare in vile, case,hoteluri si pontoane plutitoare. De asemenea sa dezvoltat si pescuitul sportiv recreativ organizat de diverse agentii de pescuit si turism. Transportul pe Dunare si in Delta Dunarii este foarte bine reprezentat printr-o paleta varianta de ambarcatiuni de diferite marimi si capacitati. Acestea circula regulat dupa orare bine stabilite insa exista si ambarcatiun care pot fi si inchiriate in avans.

Transport Delta Dunarii

InterService efectueaza curse de pasageri zilnic, intre localitatile TULCEA,CRISAN,SULINA si TULCEA, MAHMUDIA, SF. GHEORGHE cu cele doua nave rapide tip hydrofoil din dotare: “Capitan V. Zagorodico” si “Olecsii Stahorski”. Navele au capacitatea de a transporta 71 de calatori fiecare. Personalul nostru va sta la dispozitie pentru informatii la urmatoarele numere de telefon: 0755.080.370, 0755.080.371

Exista mai multe curse rapide din Tulcea,care pleaca la orele: 12.00 (nume rapida: Sf Gheorghe tel: 0749909472), 13.30 (nume rapida: Diana tel: 0747014190), 18.00(Rapida Polesie tel: 0743035223)

SC Navrom Delta S.A. ofera urmatoarele servicii: Transport fluvial de calatori intre Tulcea si localitatile din Delta-Dunarii pe urmatoarele rute:Tulcea-Sulina si retur ; Tulcea-Sfantu Gheorghe si retur ; Tulcea-Chilia Veche-Periprava si retur. Activitati turistice cu nave de agrement organizate saptamanal in sezonul estival pe traseele:Tulcea - Sfantu-Gheorghe si Tulcea - Sulina. Adresa: Str.Portului Nr.26 - 8800 – Tulcea Telefon: 0240/511553