Cazare Sulina - Pensiunea Delta Miraj

Pensiunea Delta Miraj

Cazare in Sulina

Excursii si drumetii

Excursii si drumetii in Delta Dunarii

Delta Dunarii este un ţinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci şi plante, cu cea mai bogată faună ornitologică din Europa (peste 300 de specii de păsări, printre care colonii unice de pelicani) şi ihtiologică (aproximativ 100 de specii de peşti, printre care heringul de Dunăre şi sturionii, care dau preţiosul caviar).Excursii pentru pescuit in Delta Dunarii. Pescuitul poate fi practicat aici oriunde, la câtiva pasi de vila sau în ghiolurile si canale îndepartate. Puteti pescui diverse tipuri de pesti: salau, crap, stiuca, somn, avat etc. Informatii despre locurile de pescuit le puteti primi de la personalul pensiunii.

Trasee turistice cu plecare din Sulina:
1) Sulina - canalul Cardon - canalul Sfiştofca - Periprava;
2) Sulina - canalul Cardon - golful Musura - braţul Musura - braţul     Stambulul Vechi - braţul Chilia - Periprava;
3) Sulina - canalul Busurca, canalul Împuţita - cordon litoral - canalul     Tătaru - Sfântu Gheorghe;
4) Sulina - canalul Busurca - canalul Roşu - canalul Împuţita - lacul     Roşuleţ - cherhanaua Roşuleţ - lacul Roşu - baza turistică Roşu - lacul     Puiu - canalul Mocansca - lacul Erenciuc - braţul Sfântu Gheorghe -     Sfântu Gheorghe;
5) Sulina - Farul vechi - Farul Nou (la gura de vărsare a Dunării) - pe     vreme favorabilă se poate continua excursia cu o ieşire pe Marea     Neagră;
6) Sulina - colonia de pelicani - Baia de Nord;
7) Sulina - canalul Cardon - sat Letea - Pădurea Letea;

Peisaj Delta Dunarii

Traseul 1 - Vizitarea revarsarii Dunarii în Marea Neagra
Minim 2 ore, pentru 1 - 10 persoane

Traseul 2 - Vizitarea coloniilor de pelicani în Golful Musura
Minim 2 ore, pentru 1 - 10 persoane

Traseul 3 - Sulina - Canal Barbosu - Letea
Durata 6 ore

Traseul 4 - Excursie Lacul Rosulet, Rosu
Minim 4 ore

Peisaj Delta Dunarii

In Delta Dunarii puteti efectua o gama mai larga de activitati de relaxare si agrement decat in orice zona turistica fie montana fie litorala. Exemplificam : se poate face plaja , (la Sfantul Gheorghe si Sulina se pot face si bai in mare ) , se poate pescui, se pot observa pasarile , fauna si flora, se pot organiza expeditii si excursii in padurile din Delta , se pot vizita dunele de nisip, se pot face plimbari cu barca cu vasle sau cu salupa pe canalele si lacurile din Delta , se pot petrece seri in salbaticie pe insule izolate la lumina focului de tabara , sau se puteti precatica sporturi nautice , si nu in ultimul rand puteti vana.

Sugestii Delta Dunarii

Cand plecati in Delta Dunarii este ideal sa nu omiteti din bagajele dumneavoastră: cizme de cauciuc, palarie si manta impermeabile, haine calduroase, patura (toamna), panza si tifon pentru polog, lanterna, binoclu, briceag, trusa medicala, tacâmuri usoare, usturoi, piper, otet, zahar, biscuiti, ceai, lamai, gem, apa minerala.

Nu incercati sa petreceti noaptea in Delta Dunarii sub cerul liber mai cu seama in lunile mai - iunie cand tantarii sunt in plina activitate.

Nu beti apa din Dunare; in cazuri extreme, decantati si fierbeti apa.

Nu explorati zonele necunoscute fara un bun cunoscator al locurilor.